top of page

BENIN

"Wie een boom heeft geplant heeft niet nutteloos geleefd."
Afrikaans spreekwoord

HET PROJECT

In de strijd tegen woestijnvorming helpen we de woestijn terug te dringen door bomen te planten. Studenten uit België en Benin planten fruitbomen in verschillende scholen om studenten uit de scholen en de lokale bevolking bewust te maken van deze problematiek. 

We steunen onze partners ook in de strijd tegen voedselonzekerheid. Dit doen we door verschillende ontwikkelingsprojecten in de dorpen op poten te zetten, waardoor de inwoners hun landbouwactiviteiten kunnen diversifiëren en zo een betere productie op vlak van kwaliteit, kwantiteit en variëteit kunnen garanderen. 

Als laatste voeren we in Benin ook renovatieprojecten van verouderde scholen en kinderdagverblijven uit. 

DE PARTNERS

RAJES

RAJES is een netwerk van jeugdverenigingen die zich inzetten voor een betere toekomst. Ze ondernemen verschillende activiteiten ter sensibilisering op vlak van gezondheid, hygiëne op school en milieubescherming. 

CPN - Les Papillons
Deze NGO (Connaître et Protéger la Nature ‘’les Papillons’’) ijvert voor een duurzaam beheer van natuurlijke bronnen en de ontwikkeling van elke mens.

Hun motto is: Vandaag handelen voor diegenen die morgen komen. Hun dynamisme en hun vermogen om collectieve projecten te managen brachten hen reeds internationale erkenning. 

Samen met onze partners organiseren we verschillende projecten alsook interculturele en uitwisselingsactiviteiten.  

bottom of page