HET HOUSING PROJECT BINNEN DE ICHEC OPLEIDING

 • IMG_20160719_132916.jpg

  Introductie tot Noord-Zuid relaties

  Laurent Lahaye

  Het doel van dit vak is studenten bewustmaken van de noodzakelijke menselijke en organisatorische voorwaarden om hun project te doen slagen. Ze leren meer bepaald over de context waarin hun stage plaatsvindt: begrijpen wat op het spel staat in Noord-Zuid relaties en hoe «ontwikkeling» te interpreteren.

 • 170223 India 102.JPG

  Research seminarie

  Catherine Dal Fior, Laurent Lahaye, Vincent Huart, Line Didelot

   

  Het algemeen doel van dit seminarie is de studenten vaardigheden zoals kritische analyse van een onderwerp aanleren, hoe ze hier actief aan kunnen deelnemen en er over kunnen communiceren.

  Studenten worden onderverdeeld in groepen van 10-15 personen. Deze verdeling wordt gemaakt op basis van de gekozen bestemming. 

 • IHP Inde 17 Turuchengode a.JPG

  Opvolging van het project

  Vincent Huart

  Dit seminarie beoogt de student voor te bereiden op het verloop van de stage (de werf, het leven in groep, de interculturele ontmoetingen,...).

  Het hele jaar door worden ook sessies georganiseerd om de  financiële uitdaging voor de studenten op te volgen (het inzamelen van de nodige fondsen voor het verblijf in India, Benin en Burkina Faso).  

 • IMG_7165.JPG

  Stage van een maand in een land in het Zuiden

  in India, Burkina Faso of Benin

  De deelnemers worden onderverdeeld in teams van ongeveer 10 personen. Elk team wordt aan een ander dorp in het buitenland toegewezen. Daar wonen ze drie weken lang samen en werken ze op werven georganiseerd door onze lokale partners.

  Na drie weken krijgen ze de kans om in team het land te ontdekken en de cultuur en de bevolking te leren kennen.

ICHEC Coopération Internationale

Bd Brand Whitlock 2

1150 Bruxelles

Tel. +32 (0)2 778 03 07​

 • Facebook Social Icône
 • Instagram

2020 © ICI